Punime të politikave

Hi! You can read more about how DiEM25 develops policies here. Mbyll

Politikat e DiEM25 zhvillohen në një proces pjesëmarrës dhe më pas i dorëzohen një votimi nga të gjithë anëtarët.

Procesi për dokumentet e politikave tona kryesore duket kështu:

Ju do të njoftoheni nga buletinet kurdoherë që pyetësorë dhe skica të reja janë gati për informacionin tuaj.

Dokumentet e përfunduara të politikave kryesore: Green New Deal, Technological Sovereignty

Punimet në vazhdim: Post-capitalism, Transparency, Refugees & Migration, European New Deal (Discussion), Labour, European Constitutional Assembly.

Mos ngurroni të lexoni projektet dhe lini mendimet tuaja në forume të lidhura, ose, nëse është një çështje për të cilën jeni me të vërtetë pasionant, krijoni ose bashkohuni me një DSC__ __tematik në mënyrë që të zhvilloni një kontribut të rëndësishëm. DSC-të Tematike dhe kontributet e forumit gjithashtu mund të çojnë në krijimin e teksteve më të shkurtra të politikave për tema të tjera (psh. kjo deklaratë mbi Kashmirin), ose në krijimin e reflektimeve kombëtare / rajonale / komunale të dokumenteve të politikave më të mëdha (p.sh. programi zgjedhor i krahut tonë elektoral).

Së pari, rishikoni punën që është bërë tashmë, artikujt e DiEM25 që janë botuar në lidhje me të, hartoni letra dhe kështu me radhë, pastaj gjeni disa DiEMers të tjerë të interesuar dhe bashkë-shkruajini disa faqe për një temë, dhe në fund ju lutemi kontaktoni vullnetar @ diem25 .org në mënyrë që të diskutojmë se si të përfshini anëtarësimin më të gjerë DiEM25 dhe të merrni vulën e miratimit DiEM25.